Allergie en intoleranties

Last van een allergie? Er kunnen diverse oorzaken zijn. Zowel bij voedselallergie of allergie voor stoffen bijv. hooikoorts. Veel voorkomende stoffen zijn bijv. aardappelen, tarwe, vlees, zuivel, chocolade, koffie, zwarte thee, aspartaam, suiker, zout, cola en toevoegingen van E-nummers.
Andere oorzaken kunnen zijn erfelijke miasma's, virussen, enzymwerking, kruisallergie, intolerantie,  voedselaversie, voedselinfectie, voedsel intoxicatie, immunologische reactie, histaminegevoeligheid, vaccinaties etc.

De oorzaak kunt u laten uittesten en een passende behandeling kan deze allergieën aanzienlijk verminderen of zelfs voorgoed geheel laten verdwijnen.

Deze module is opgenomen in de opleiding "Therapeut zijn in de Praktijk" van 8 a 9 losse dagen.

- In het tweede deel van de dag leert u zelf een allergieën te corrigeren/behandelen vlgs NAET o.a. gluten, tarwe en andere allergieen
  U krijgt uitleg welke belastingen er nog meer kunnen zijn bij allergieën

 Om mee te kunnen doen met de speciale modules dient u ten minste met een pendel te kunnen testen of met een biotensor.
 

 

workshop paar uurtjes organiseer zelf een bijeenkomst met min 6 mensen ouders met kinderen en therapeuten.
nieuwsbrief juni 2021       nieuwsbrief  maart 2021


Intoleranties

U kunt na het eten van bepaalde producten direct een allergische reactie krijgen, maar ook binnen 72 uur. Het is dan heel moeilijk voor u, om na te gaan voor welke producten u een allergie hebt.
Het is het mogelijk u te laten testen waarvoor u allergisch bent.


Allergie/Auto-immuunziekte

In het Westen stellen wij onszelf veel te veel bloot stellen aan allerlei lichaamsvreemde stoffen. Hierbij moetje denken aan vele noxen en toxen in het milieu en in de voeding, aan de enorme toename van de polyfarmacie (steeds meer reguliere geneesmiddelen tegelijk innemen) en het Rijks Vaccinatie Programma. Kinderen die nu geboren worden, worden vanaf 2 maanden al tegen tien ziekten ingeënt.
Het Post Vaccinaal Syndroom (PVS). Het immuunapparaat wordt over gestimuleerd waardoor het start met het vormen van antistoffen tegen veel meer elementen dan waarvoor het bedoeld is. Het is bedoeld om antistoffen te maken tegen binnengedrongen pathogene ziektekiemen.
Eén van de gevolgen van het overactief zijn van het immuunapparaat is dat het overbelast raakt.  En zo is het dan niet meer voldoende in staat om te doen wat het moet doen: het vormen van antistoffen tegen ziektekiemen. Het Post Vaccinaal Syndroom in heel veel gevallen gaat gepaard met een falende afweer (verhoogde bevattelijkheid).
De kinderen worden weer steeds vaker ziek door allerlei infecties met virussen, bacteriën, schimmels en/of parasieten. Ga maar na hoeveel kleine kinderen aan het sukkelen zijn met steeds terugkerende infecties van de oren, de keel, de longen en soms van de urinewegen.

Eén van de vele gevolgen van het optreden van steeds terugkerende infecties is het veel te hoge gebruik van antibiotica. Dit zorgt ervoor dat het met de infectieziekten alleen maar van kwaad tot erger wordt. Eens een keer een antibioticumkuur, daar is dus niets mis mee. Maar je roept steeds meer problemen over jezelf af naarmate je vaker een kuur moet nemen. Een ander belangrijk gevolg van de verstoorde, gezonde darmflora is dat het milieu in de darm zodanig verslechtert dat de stofwisseling erdoor verstoord raakt en dat niet meer alle micronutriënten voldoende worden opgenomen in het bloed.  En zo ontstaat er heel geleidelijk een steeds groter wordende ontsporing van allerlei lichaams -en orgaanfuncties. Ons voedsel bevat vaak al lang niet meer wat het zou moeten bevatten. Steeds vaker wordt vastgesteld dat er heel veel ziekten zijn waaraan een Post Vaccinaal Syndroom ten grondslag ligt. Een meting,  kan de afwijkingen in een vroeg stadium opsporen, zelfs als de cliënt  bijvoorbeeld zelf nog helemaal niet in de gaten heeft dat er sprake is van een (beginnende) ziekte.

Naast het PVS is een ongezonde voeding één van de grootste onderliggende oorzaken van de enorme toename van allergieën. Het veel te hoge gebruik van suiker, verborgen suikers en andere slechte koolhydraten (waarin bloem de grootste factor vormt) veroorzaakt heel vaak een suikerstofwisselingsstoornis di hypo-glycemie genoemd wordt, maar die regulier helaas ook nog niet erkend wordt. Dit wordt nog versterkt door een vaak bestaand tekort aan essentiële vetzuren. In de westerse wereld is er sprake van een sterke toena­me van geopathische belasting door zware metalen en andere milieugiffen zoals PCP's en PCB's,  dioxines en smog en elektrosmog. Vooral het gebruik van de mobiele internet apparatuur neemt een enorme vlucht, en die worden vaak hele dagen op ons lichaam gedragen, en liggen 's nachts aan het hoofdeinde van ons bed (wekker). Met name de nieuwe systemen, die gebruik maken van UMTS, 4G interfereren met hun frequentiebereik rechtstreeks met het fijngevoelige bioregulatiesysteem van de mens.

De belangrijkste veroorzakende momenten bij het ontstaan van allergieën:
1.      Overstimulatie van het immuunapparaat (PVS), over of onder energie van de 
         meridianen.
2.      Falende afweer (verhoogde bevattelijkheid), te hoog gebruik van antibiotica.     
3.      Lekkende darm syndroom (metallothioneïne tekort)
4.      Ongezonde voeding (hypoglycemie)
5.      Geopathische belasting (milieugiften, smog en elektrosmog)
6.      Virussen, schimmels, bacteriën die allergie of gluten /tarwe intolerantie kunnen veroorzaken


GEVOLGEN VAN DE TOENAME VAN AllERGIEEN

Steeds meer chronische, degeneratieve ziekten, vitamine B12-tekort door antistoffen of de intrinsic factor, en nog vele andere ziekten blijken geheel of gedeeltelijk een auto-immuunziekte te zijn. Een pad van steeds verder afbrokkelende gezondheid dan kun je uiteindelijk terecht komen in een toestand van totale ontsporing. Dit is een toestand die meestal ontstaat in de loop van vele jaren, soms kan er een acuut breekmoment zijn waarop ineens alles mis gaat.


Vaak is een ziekte als diagnose slechts het "topje van de ijsberg" .
Echte genezing aan de basis en van binnenuit kan alleen maar plaatsvinden door een integrale, multi aanpak met natuurgeneeskundige voedingsadviezen.
Allergieën :
- cliënten met allergieën blijken heel vaak een PVS te hebben. Bij een behandeling van eliminatie van belastingen; virussen, miasma's en  d.m.v.  isopathie, het toedienen van opklimmende potentiereeksen van de gepotentiëerde vaccins, blijkt  in de regel 75% van de allergieën verdwijnen. Ook m.b.v. een verkorte NAET behandeling kan een allergie verdwijnen.