Chakra's

merkaba2

Golven van pulserende energieën zijn het levensbloed van de kosmos, ook al lijk je vast van vorm, in feite ben je gemaakt van trillende energieën die je lichaam in en uit stromen als dansende lichtgolven....

Er zijn 7 hoofdchakra's in het fysieke lichaam en 5 chakra's (energiecentra) in de ruggenwervels, 5 onder je lichaam en 5 boven je lichaam
Deze 10 brengen je verbinding met het web van bestaan verder, naar de diepte van de aarde en de kosmos. Net als de zeven in het lichaam, pulseren deze kosmische chakra's ook met spiralen van caleidoscopische kleuren, licht, symbolen en geluid. Om de kosmische chakra's te bereiken en te onderzoeken is creatieve verbeeldingskracht nodig.

De 7 hoofdchakra's (energiecentra) in het fysieke lichaam komen overeen met de klieren van het endocriene systeem, dat enzymen, hormonen aanstuurt en dat samen met het zenuwstelsel assisteert bij het beheren van de vele functies van het lichaam. Elk chakra dient als intelligentiecentrum voor het verwerken van kosmische energie naar de wereld van de fysieke stof. Ieder energiecentrum is gekoppeld aan specifieke aandachts- en ontwikkelingsgebieden. Als je chakra's open zijn, zal er energie je lichaam in en uitstromen, en je helpen mentaal helder, emotioneel in evenwicht, lichamelijk gezond en spiritueel fris te blijven. Je overtuigingen, je houding, je levensvisie bepalen hoe open of dicht deze poorten zijn. Het openen van je chakra's betekent een grondige schoonmaak houden in je innerlijke huis. De energie die door je lichaam stroomt zal verborgen kwesties aan het licht brengen die je leven beheersen, dit kan moeilijk zijn maar tegelijkertijd ook heel bevrijdend werken om los te laten wat je tegenhoudt. Het laten doorstromen van je lichaam met kosmische energieën vol informatie en kennis, zal als een frisse stroom kristalhelder water je geest verfrissen en je leven kracht geven.......

Chakra172  1e chakra
 stuitchakra - bevindt zich aan de basis van je
 wervelkolom, waar de   
 slangenenergie, de kundalini woont. Dit is de
 zetel van je kracht.
 De belangrijkste lessen om te onderzoeken zijn 
 die van je identiteit en overleving, bestaansrecht
 
  2e chakra
 sacrale chakra - bekkengebied - poort voor
 seksualiteit en creativiteit - 
 relaties, waaronder ook partnerrelaties.
 Leren hoe je de seksuele energie 
 kunt eren. Leren begrijpen over de psychische 
 en spirituele uitwisseling 
 bij seksuele intimite it.

 3e chakra
 zonnevlecht - ter hoogte van je navel - dient als
 centrum van gevoel, 
 intuïtie, wilskracht, grenzen verkennen, 
 macht /kracht. Nemen van 
 beslissingen. Leren aandacht schenken aan je
 gevoelsleven.

 4e chakra
 hartchakra - midden van fysieke lichaam en is 
 verbindingmaker tussen 
 onderste en bovenliggende chakra's. In dit
 centrum kun je het leven
 afsluiten of laten opbloeien met mededogen, die
 je lichaam opent om op  een diepzinnig spiritueel
 niveau met de kosmos te verbinden.
 Liefde regeert het hart.

 

5e chakra
keelchakra - heel belangrijk centrum, hier gebruik je de creatieve kracht van het spreken om je gedachten en emoties uit te drukken en breng je ze in de werkelijkheid.
Je leert lessen over de macht van woorden. Ademhaling is de sleutel tot dit chakra.

6e chakra
derde oog - ligt op het voorhoofd, tussen de ogen en heeft invloed op de pijnappelklier, en dient als gereedschap om je bewustzijn te openen. Het is de opening naar de niet-fysieke werkelijkheid, een poort naar de innerlijke werelden.

7e chakra
kruinchakra - boven op je hoofd verbindt het fysieke zenuwstelsel met de kosmische geest. Lessen leren in het bewaren van evenwicht en integriteit dat nodig is om tussen de fysieke en niet-fysieke werkelijkheid te reizen.

8e chakra - 30cm - 1 m boven je lichaam - lelie poort is de transformator van energie voor de andere kosmische chakra's, het verlaagt de lichtfrequenties en geleidt kennis naar de vele lagen van de fysieke als de niet-fysieke aspecten van het lichaam.

9e chakra - symbool nachtbloeiende winde - je te verbinden met alles wat er gebeurt tussen de atmosfeer van de Aarde en de maan. Vergroot je waarneming in het kosmisch levensplan.

10e chakra - zonnebloem - zonnechakra - Het verbindt en breidt je bewustzijn uit naar elke plaats binnen je zonnestelsel.

11e chakra - is je Galactisch centrum - de rode roos - dit centrum is een poort om in de melkweg rond te gaan en de intelligentie te verkennen.

12e chakra - Het universele chakra - rode zonnehoed (echinacae) - verbindt je met werkelijkheden voorbij je eigen melkweg door je identiteit uit te rekken, ver de eindeloze ruimte in van het universum.

13e chakra - multiversum - belichaamt elk ander chakra - al je chakra's verbinden je met een onbeperkte bron van energie om het creëren van de werkelijkheid te verkennen, je verantwoordelijkheid te nemen om van deze vermogens te genieten en ze te gebruiken.
 

bron: tekst InSpiritart en Marciniak/Pleiadiers