DSC 0016b DSC 0020a DSC 0018a  

           
         - Wat kan uw spijsvertering verdragen? 

           Veel mensen gaan pas over voeding nadenken:
         - verstoring stoelgang
         - bij een allergische uitslag na het eten van bepaald voedsel 
         - overgewicht, obesitas, verkoop prodimed 
         - hart -en vaatziekten en andere aandoeningen

De juiste voeding voor u bevat die verhoudingen aan mineralen, zuur/base evenwicht welke voor u van belang zijn qua constitutietype. Niet alle voeding is geschikt voor iedereen. Voor aandoeningen/ziektes zijn de juiste voedingsadviezen nodig.  

Wilt u van voedingswijze veranderen wij hebben de keuze uit 19 voedingswijze / diëten, welke misschien goed zullen werken voor u.

Vroeger en nu nog in primitieve en arme landen is de mens de gehele dag bezig met de voorbereiding van voedsel.
Door onze welvaart en drukke haastige maatschappij wordt er veel minder aandacht aan voedsel gegeven. De voedselleveranciers bieden ons voedsel aan dat er voor ons oog, smaak, kleur en houdbaarheid op het eerste gezicht goed uitziet. Het zijn grote productiebedrijven die zijn ingesteld op winst maken en zo voordelig mogelijk produceren; dit gaat ten koste van de kwaliteit. Denk daarbij recent aan de zouttoevoegingen in voorbewerkt voedsel in de supermarkt. Natuurlijk zijn de productiebedrijven aan regels gebonden, waarvan de voornaamste terug te vinden zijn in de:

Europese E-nummers

Op elke verpakking leest u welke ingrediënten en/of E-nummers zijn toegevoegd aan het product o.a. conserveermiddelen, kleurstoffen, zoetstoffen, verdikkingsstoffen, smaakversterker enz.

Je kunt je afvragen of dat nu wel zo gezond is “zoveel toevoegingen”. Veel toevoegingen zijn synthetische (nagemaakte chemische) verbindingen of genetisch. Ons lichaam kan veel stoffen afvoeren en uitscheiden. Echter neemt de gevoeligheid en afkeer van bepaalde stoffen en E-nummers toe.